Actief erop uit

Wat wil je nou nog meer de komende maanden? Lekker actief buiten bezig zijn. Alleen, met een paar vrienden of met het hele gezin. Goeree-Overflakkee biedt je de ruimte om te doen waar jij zin in hebt. Pak je fiets of trek je wandelschoenen aan en ga erop uit!

Mountainbike route Ouddorp

De mountainbikeroute Ouddorp is onlangs helemaal vernieuwd. De route start in de duinen (Vrijheidsweg, 3253 LS in Ouddorp). Na het uitgestrekte duinlandschap met uitzicht over de Noordzee, ga je over dijken, door polders en bossen. Je komt veel afwisselende natuur tegen en kunt op veel plekken genieten van het uitzicht. De route gaat door Goedereede waar je kunt stoppen voor een koffiebreak of lunch. Daarnaast kom je langs de haven van Stellendam waar je droogdokken en vissersschepen ziet liggen. De route is gemarkeerd met houten palen met in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Er is een GPS-track bestand beschikbaar. De start coördinaten zijn: N 51.82843, E 3.93278. De route is redelijk vlak met weinig hoogteverschillen. Hij is daarom uitermate geschikt voor de beginnende en gemiddelde mountainbiker.

Jump in het water!

Wil jij je grenzen verleggen? En zeker zijn van een verfrissende duik - of beter gezegd - plons in de Grevelingen? Ga dan een keer naar de waterjump bij het Zeil- en Surfcentrum aan de Grevelingen. De waterjump is 8 meter hoog en 25 meter lang. Hier oefenen waaghalzen adembenemende sprongen in het water. Maar ook voor de niet waaghalzen onder ons is het leuk om een jump te wagen. Iedereen gaat op zijn eigen tempo en manier van de schans af. Met een matje of band kan ook. De waterjump is dagelijks geopend van 11:00 - 18:00 uur.

Christoffelroute

Ontdek de eeuwenoude dijken, de natuur en de historie tussen Dirksland en Sommelsdijk via de Christoffel Route. Onder aan de dijken, waar de wandelroute loopt, ligt een pad van houtsnippers. Ook is een bankje geplaatst waar je onderweg even kunt uitrusten. Bij het VVV Inspiratiepunt kun je meer informatie over de route krijgen. De route heeft de naam Christoffelroute gekregen, omdat de aangrenzende polder de St. Christoffelpolder is. Opvallend of toevallig is er in de hervormde kerk van Dirksland een fresco van Christoffel te vinden.

Fietsen en wandelen

Op Goeree-Overflakkee maak je de mooiste wandel- en fietstochten. Er is een uitgebreid fietsknooppunten- en wandelroutenetwerk aanwezig. Met de netwerken fiets of wandel je door duinen, natuurgebieden, over dijken en door de gezellige dorpen. Bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp liggen uitgebreide kaarten met het fietsroutenetwerk en wandelroutenetwerk voor je klaar

Terug naar het overzicht