Actief erop uit

Ook dit najaar kun je op Goeree-Overflakkee lekker actief buiten bezig zijn. Er is voldoende ruimte om te doen waar jij zin in hebt. Pak je fiets of trek je wandelschoenen aan en ga erop uit!

Op pad met een Watersnoodambassadeur

Maak een wandeling met één van de watersnoodambassadeurs. Zij vertellen het indringende verhaal over de Ramp van 1 februari 1953 tijdens een wandeling langs plekken die het zwaar te verduren hebben gehad. Er zijn watersnoodambassadeurs actief in onder andere Stellendam en Oude-Tonge. Groepen (vanaf zes personen) kunnen boeken bij de VVV.

Fiets langs het erfgoed van Goeree-Overflakkee

Havenkanalen, havens, de historische scheepswerf de Menheerse werf, tastbare herinneringen aan de inundatie, molens, de RTM-tram, de Watersnoodramp, fort Prins Frederik, een weeghuisje, zeedijken – op Goeree-Overflakkee ligt het cultuurhistorisch erfgoed bijna voor het oprapen. En je vindt het allemaal binnen handbereik. Stap op de fiets en ontdek het zelf! Bij het VVV- Inspiratiepunt kun je meer informatie krijgen over de vele fiets- en wandelroutes. Zoals bijvoorbeeld de folder ‘Sporen van de tram op Goeree-Overflakkee’ met twee leuke fietsroutes. De verlichte erfgoedlijn route met vier fietsroutes langs de eilandelijke molens. Maar je kunt er ook terecht voor de erfgoedkaart en booqi.

Surf clinic

Heb je altijd al de golven willen trotseren? En op een surfplank willen staan? Volg dan nu een clinic golfsurfen, windsurfen of kitesurfen bij stranden van Ouddorp of de Brouwersdam. Er zijn verschillende opties van basislessen, reguliere lessen, jeugdlessen, privélessen tot een heus surfkamp.

Kunstkruimelroute!

Wandel langs de kunstkruimels in Stellendam of Ooltgensplaat. Ze liggen verspreid door de twee dorpen en geven de hoogte van het water aan ten tijde van de Watersnoodramp van 1953. Op de tegels staat een letter, alle letters tezamen vormen per dorp aan het eind van de route een woord. Je kunt de route op eigen gelegenheid wandelen of onder leiding van een Watersnoodambassadeur. Neem voor meer informatie contact op met het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Mountainbike route Ouddorp

De mountainbikeroute Ouddorp is onlangs helemaal vernieuwd. De route start in de duinen (Vrijheidsweg, 3253 LS in Ouddorp). Na het uitgestrekte duinlandschap met uitzicht over de Noordzee, ga je over dijken, door polders en bossen. Je komt veel afwisselende natuur tegen en kunt op veel plekken genieten van het uitzicht. De route gaat door Goedereede waar je kunt stoppen voor een koffiebreak of lunch. Daarnaast kom je langs de haven van Stellendam waar je droogdokken en vissersschepen ziet liggen. De route is gemarkeerd met houten palen met in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Er is een GPS-track bestand beschikbaar. De start coördinaten zijn: N 51.82843, E 3.93278. De route is redelijk vlak met weinig hoogteverschillen. Hij is daarom uitermate geschikt voor de beginnende en gemiddelde mountainbiker.

Havenkanalen

Havenkanalen zie je op verschillende plaatsen in Nederland. Maar zoveel als Goeree-Overflakkee er heeft, dat is volstrekt uniek. Zeven zijn er in totaal. Van een paar honderd meter tot ruim vijf kilometer lang. Vroeger waren deze kanalen belangrijke levensaders. Voor de aan- en afvoer van producten en personen, naar en vanuit de bedrijvige havens. In en uit varende vrachtschepen, veerboten en vissersschepen, overslag op de kades, scheepswerven in vol bedrijf – het was er een drukte van jewelste. Die drukte is weg, de havens en de havenkanalen zijn er nog steeds. Je kunt er wandelen, fietsen, varen, eten en drinken. Dat – gecombineerd met tips, weetjes en de globale geschiedenis van de havenkanalen – is allemaal te vinden in de nieuwe brochure ‘Trek eropuit naar de havenkanalen’ verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt voor slechts 2 euro.

Fietsen en wandelen

Op Goeree-Overflakkee maak je de mooiste wandel- en fietstochten. Er is een uitgebreid fietsknooppunten- en wandelroutenetwerk aanwezig. Met de netwerken fiets of wandel je door duinen, natuurgebieden, over dijken en door de gezellige dorpen. Bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp liggen uitgebreide kaarten met het fietsroutenetwerk en wandelroutenetwerk voor je klaar

Terug naar het overzicht