Actief erop uit

Wat wil je nou nog meer de komende maanden? Lekker actief buiten bezig zijn. Alleen, met een paar vrienden of met het hele gezin. Goeree-Overflakkee biedt je de ruimte om te doen waar jij zin in hebt. Pak je fiets of trek je wandelschoenen aan en ga erop uit!

Vaartocht over de Grevelingen

Zilte lucht, zandplaten en land- en kustvogels. Op de Grevelingen komt het mooiste van zoet en zout samen. Hoe kun je dat nou beter ervaren dat vanaf de boot? Stap aan boord van de Denick II en geniet samen met de gids van Staatsbosbeheer van deze vaartocht. De gids vertelt je alles over het gebied en wat je onderweg tegenkomt. Misschien spot je wel zeehonden, visdiefjes of een zeearend! De excursies zijn gepland 17 oktober en 24 oktober. Alle dagen start de excursie om 9:00 uur en zal ongeveer 4 uur duren. Volwassenen betalen € 25,- en kinderen t/m 12 jaar € 17,50.

Fiets- en puzzeltocht door Goeree-Overflakkee

Fiets van Zoet naar Zout en leer Goeree Overflakkee kennen, van het zoete water in het Haringvliet tot het zoute water van de Grevelingen. Met een ruim 25 km lange fietstocht maak je kennis met de bijzondere en mooie natuur op dit eiland. De fietstocht brengt je langs unieke plekken; van Middelharnis naar Battenoord en van Dirksland naar Nieuw-Tonge. Dat er op Goeree Overflakkee een hoop te zien is toont deze fietstocht, met deze fietsroute maak je kennis met diversiteit van dit eiland. De puzzel die bij de fietstocht hoort bestaat uit acht vragen over bijzondere mooie en plekken op Goeree Overflakkee. Tijdens je fietstocht vind je de antwoorden! De nummers 1 tot en met 9 geven de locatie van de puzzel aan op de kaart.

Fiets langs het erfgoed van Goeree-Overflakkee

Havenkanalen, havens, de historische scheepswerf de Menheerse werf, tastbare herinneringen aan de inundatie, molens, de RTM-tram, de Watersnoodramp, fort Prins Frederik, een weeghuisje, zeedijken – op Goeree-Overflakkee ligt het cultuurhistorisch erfgoed bijna voor het oprapen. En je vindt het allemaal binnen handbereik. Stap op de fiets en ontdek het zelf! Bij het VVV-Inspiratiepunt kun je meer informatie krijgen over de vele fiets- en wandelroutes. Zoals bijvoorbeeld de folder ‘Sporen van de tram op Goeree-Overflakkee’ met twee leuke fietsroutes. De verlichte erfgoedlijn route met vier fietsroutes langs de eilandelijke molens. Maar je kunt er ook terecht voor de erfgoedkaart en booqi.

LF Kustroute

Wie wil er nu niet fietsen langs de zee, door de duinen en langs de stranden, met de zilte zeelucht in je haar en het geruststellende ruisen van de branding als decor? Met de LF Kustroute maak je kennis met de meest bijzondere plekjes langs de Nederlandse kust. De route brengt je van de Belgische naar de Duitse grens en is maar liefst 610 km lang. De echte diehards fietsen de route natuurlijk achter elkaar en kunnen onderweg ook nog op de mooiste plekjes aan de kust of in één van de gezellig dorpen overnachten. Tijdens je verblijf op Goeree-Overflakkee kun je ook een deel van de route fietsen over de Kop van Goeree-Overflakkee of je pakt een wat groter stuk door ook het deel op Schouwen-Duiveland en/of Voorne-Putten mee te pakken. Op Goeree-Overflakkee brengt de route je in ieder geval langs de Brouwersdam, door de duinen bij de stranden van Ouddorp, door Ouddorp, Goedereede en Havenhoofd zo langs de visafslag van Stellendam en vervolgens de Haringvlietsluizen over richting Voorne-Putten. De route is aan beide zijde bewegwijzerd.

Wordt helemaal zen

Zomers ben je het liefst buiten. Lekker in het zonnetje. In juli en augustus heb je speciale beach en sup yoga-sessies op de stranden bij Ouddorp en de Brouwersdam. Ook kun je Qi Gong, Tai-chi of Elements of Yoga lekker in de buitenlucht volgen. Kijk voor meer informatie over beach en sup yoga op www.yogastudioouddorp.nl. Wil je meedoen met een les Qi Gong, Tai-chi of Elements of Yoga? App of mail dan naar Yolanda, 06-82680827 of jolanda@in-je-element.nu

Kunstkruimelroute!

Wandel langs de kunstkruimels in Stellendam of Ooltgensplaat. Ze liggen verspreid door de twee dorpen en geven de hoogte van het water aan ten tijde van de Watersnoodramp van 1953. Op de tegels staat een letter, alle letters tezamen vormen per dorp aan het eind van de route een woord. Je kunt de route op eigen gelegenheid wandelen of onder leiding van een Watersnoodambassadeur. Neem voor meer informatie contact op met het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Surf clinic

Heb je altijd al de golven willen trotseren? En op een surfplank willen staan? Volg dan nu een clinic golfsurfen, windsurfen of kitesurfen bij stranden van Ouddorp of de Brouwersdam. Er zijn verschillende opties van basislessen, reguliere lessen, jeugdlessen, privélessen tot een heus surfkamp.

Mountainbike route Ouddorp

De mountainbikeroute Ouddorp is onlangs helemaal vernieuwd. De route start in de duinen (Vrijheidsweg, 3253 LS in Ouddorp). Na het uitgestrekte duinlandschap met uitzicht over de Noordzee, ga je over dijken, door polders en bossen. Je komt veel afwisselende natuur tegen en kunt op veel plekken genieten van het uitzicht. De route gaat door Goedereede waar je kunt stoppen voor een koffiebreak of lunch. Daarnaast kom je langs de haven van Stellendam waar je droogdokken en vissersschepen ziet liggen. De route is gemarkeerd met houten palen met in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Er is een GPS-track bestand beschikbaar. De start coördinaten zijn: N 51.82843, E 3.93278. De route is redelijk vlak met weinig hoogteverschillen. Hij is daarom uitermate geschikt voor de beginnende en gemiddelde mountainbiker.

Havenkanalen

Havenkanalen zie je op verschillende plaatsen in Nederland. Maar zoveel als Goeree-Overflakkee er heeft, dat is volstrekt uniek. Zeven zijn er in totaal. Van een paar honderd meter tot ruim vijf kilometer lang. Vroeger waren deze kanalen belangrijke levensaders. Voor de aan- en afvoer van producten en personen, naar en vanuit de bedrijvige havens. In en uit varende vrachtschepen, veerboten en vissersschepen, overslag op de kades, scheepswerven in vol bedrijf – het was er een drukte van jewelste. Die drukte is weg, de havens en de havenkanalen zijn er nog steeds. Je kunt er wandelen, fietsen, varen, eten en drinken. Dat – gecombineerd met tips, weetjes en de globale geschiedenis van de havenkanalen – is allemaal te vinden in de nieuwe brochure ‘Trek eropuit naar de havenkanalen’ verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt voor slechts 2 euro.

Jump in het water!

Wil jij je grenzen verleggen? En zeker zijn van een verfrissende duik - of beter gezegd - plons in de Grevelingen? Ga dan een keer naar de waterjump bij het Zeil- en Surfcentrum aan de Grevelingen. De waterjump is 8 meter hoog en 25 meter lang. Hier oefenen waaghalzen adembenemende sprongen in het water. Maar ook voor de niet waaghalzen onder ons is het leuk om een jump te wagen. Iedereen gaat op zijn eigen tempo en manier van de schans af. Met een matje of band kan ook. De waterjump is dagelijks geopend van 11:00 - 18:00 uur.

Christoffelroute

Ontdek de eeuwenoude dijken, de natuur en de historie tussen Dirksland en Sommelsdijk via de Christoffel Route. Onder aan de dijken, waar de wandelroute loopt, ligt een pad van houtsnippers. Ook is een bankje geplaatst waar je onderweg even kunt uitrusten. Bij het VVV Inspiratiepunt kun je meer informatie over de route krijgen. De route heeft de naam Christoffelroute gekregen, omdat de aangrenzende polder de St. Christoffelpolder is. Opvallend of toevallig is er in de hervormde kerk van Dirksland een fresco van Christoffel te vinden.

Fietsen en wandelen

Op Goeree-Overflakkee maak je de mooiste wandel- en fietstochten. Er is een uitgebreid fietsknooppunten- en wandelroutenetwerk aanwezig. Met de netwerken fiets of wandel je door duinen, natuurgebieden, over dijken en door de gezellige dorpen. Bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp liggen uitgebreide kaarten met het fietsroutenetwerk en wandelroutenetwerk voor je klaar

Terug naar het overzicht