Ga op pad

Stuifduinen, slikken, bos, brede stranden. Je vindt het allemaal op Goeree-Overflakkee. Je kunt als wandelaar en fietser genieten van meerdere mooie gebieden. Op de kop van het eiland vind je de Duinen van Goeree, Kwade Hoek, Scheelhoekbos en het Volgerland. In het midden en het oosten van het eiland vind je onder meer de Slikken van Flakkee en de Hellegatsplaten.

"Stuifduinen, slikken, bos, brede stranden. Je vindt het allemaal op Goeree-Overflakkee!"

Even buiten uitwaaien en de gedachten verzetten in de natuur is heerlijk. En het kan vlakbij de Randstad op Goeree-Overflakkee. Ga zelf op pad of met een van de boswachters van Ntuurmonumenten of Staatsbosbeheer. Spot vogels of ontdek bijzondere planten en dieren. De Europese zeearend, de lepelaar en de grote stern spot je in de vrije natuur. Of vanuit één van de kijkhutten van vogelboulevard Hellegatsplaten of vogelobservatorium TIJ in Stellendam. Met wat geluk zie je vanaf oktober wilde flamingo’s pootjebaden bij Battenoord.

Bezoek het vogelobservatorium TIJ bij de Marinahaven in Stellendam. Dit bijzondere observatorium is een architectonisch hoogstandje, gebouwd in de vorm van een ei. Vanaf TIJ heb je uitzicht op de natuureilandjes van Scheelhoek, het Haringvliet en de haringvlietsluizen. Ook kun je naar de vogelboulevard bij de Hellegatsplaten. De vogelboulevard bestaat uit verschillende vogelkijkhutten. Neem je verrekijker mee en als je geluk hebt spot je zelfs de zeearend!

Natuureiland Tiengemeten

Ga met de pont naar natuureiland Tiengemeten en geniet van de natuur en uitgestrektheid van dit eiland in het Haringvliet. Kinderen kunnen hun lol op in de speelnatuur van OERRR. Lekker rommelen in het water, spelen in de modder en op avontuur. Je kunt bij Herberg Tiengemeten logeren in het hotel of een hapje eten in het restaurant (beiden op reservering). Liever meer back to basic? Je kunt er ook kamperen op de camping. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.herbergtiengemeten.nl

Terug naar het overzicht