Ga op pad

Stuifduinen, slikken, bos, brede stranden. Je vindt het allemaal op Goeree-Overflakkee. Je kunt als wandelaar en fietser genieten van meerdere mooie gebieden. Op de kop van het eiland vind je de Duinen van Goeree, Kwade Hoek, Scheelhoekbos en het Volgerland. In het midden en het oosten van het eiland vind je onder meer de Slikken van Flakkee en de Hellegatsplaten.

"Stuifduinen, slikken, bos, brede stranden. Je vindt het allemaal op Goeree-Overflakkee!"

De natuur is open. Even buiten uitwaaien en de gedachten verzetten in de natuur is vooral in deze tijd voor veel mensen belangrijk. In verband met de huidige coronamaatregelen vinden er tot 1 september geen excursies en activiteiten plaats in de gebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer op Goeree-Overflakkee. Het vogelobservatorium TIJ bij de Marinahaven in Stellendam is vanaf 5 september weer geopend. Dit bijzondere observatorium is een architectonisch hoogstandje, gebouwd in de vorm van een ei. Vanaf TIJ heb je uitzicht op de natuureilandjes van Scheelhoek, het Haringvliet en de haringvlietsluizen. Ook kun je naar de vogelboulevard bij de Hellegatsplaten. De vogelboulevard bestaat uit verschillende vogelkijkhutten. Neem je verrekijker mee en als je geluk hebt spot je zelfs de zeearend!

Je kunt ook weer mee met de boswachter op excursie naar TIJ. klik hieronder voor data, aanmelden en richtlijnen.

Natuureiland Tiengemeten

Ga met de pont naar natuureiland Tiengemeten en geniet van de natuur en uitgestrektheid van dit eiland in het Haringvliet. Kinderen kunnen hun lol op in de speelnatuur van OERRR. Lekker rommelen in het water, spelen in de modder en op avontuur. Ook kun je er een bezoek brengen aan het Rien Poortvliet museum (www.rienpoortvlietmuseum.nl) en het Landbouwmuseum (www.landbouwmuseumtiengemeten.nl) In het weekend kun je langs bij het Bezoekerscentrum, hier vind je meer informatie over de natuur, de fiets-, wandel- en kanoroutes. Je kunt bij Herberg Tiengemeten logeren in het hotel of een hapje eten in het restaurant (beiden op reservering). Liever meer back to basic? Je kunt er ook kamperen op de camping. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.herbergtiengemeten.nl

Terug naar het overzicht