Leuke weetjes

Of je hier nu al vaker bent geweest, er nu voor de eerste keer bent. Of als je bezig bent met het plannen van je (eerste) bezoek. We denken dat je vast nog niet alles van Goeree-Overflakkee weet. We hebben een paar leuke weetjes voor je op rij gezet. Zo zie je maar dat Goeree-Overflakkee je blijft verrassen.

Lange afstanden...

Wist je dat het strand bij Ouddorp en de Brouwersdam 25 kilometer lang is? Dat zijn heel wat meters strand-, zon en watersport plezier! Voor de kilometervreters ligt er maar liefst 375 kilometer wandelroutenetwerk en 200 kilometer fietsknooppuntennetwerk. Trek je wandelschoenen aan. Stap op je fiets. Trek eropuit!

Neem je viervoeter mee

Op sommige stranden zijn honden welkom. Ook overdag in het badseizoen. Zolang ze maar aangelijnd zijn. Na 19.00 uur mogen ze hier lekker loslopen. Goed om te weten: in Ouddorp zijn ook gebieden waar de hond overdag los mag. Een handig kaartje met een overzicht waar de hond los mag vind je bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Duurzaam, groen en schoon

Goeree-Overflakkee staat in de top 100 van meest duurzame vakantiebestemmingen ter wereld. In diverse jachthavens en op diverse stranden wappert de Blauwe Vlag. Het keurmerk voor schoon en veilig (zwem)water, mooie natuur en goede sanitaire voorzieningen. Sommige accommodaties wekken zelf op een duurzame manier hun energie op.

"Door de gunstige ligging is Goeree-Overflakkee één van dé plekken in Nederland met de meeste zonuren."

Word wild van al het wild

Met wat geluk spot je zomaar de Big Five van Goeree-Overflakkee. En nee, die vind je echt niet allemaal bij elkaar. Op het eiland zie je zoveel natuur. Wandel door een deel van de Slikken van Flakkee, de Kwade Hoek, de Duinen van Goeree, de Kabbelaarsbank en de Scheelhoek. Zes volstrekt unieke natuurgebieden waar het water nooit ver weg is.

De Big Five van Goeree-Overflakkee

Terug naar het overzicht