Ontdek het eiland

Hollandse luchten, uitgestrekte polders, een kilometers lang en breed zandstrand, zoet en zout, duinen en ongerepte natuurgebieden. Dat alles op een steenworp afstand van Rotterdam. We nodigen je uit om het eilandgevoel van Goeree-Overflakkee te ontdekken.

Uitwaaien op het strand

Geniet van de brede stranden, de zee en de Grevelingen bij Ouddorp en de Brouwersdam. Het eiland heeft maar liefst 20 verschillende strandopgangen. Waai lekker uit tijdens een strandwandeling en bewonder de spectaculaire zonsondergang in zee. Van 1 oktober tot en met 30 april mogen honden op alle stranden loslopen. Geniet van een beker warme chocolademelk, een lunch of diner bij één van de vele hippe strandpaviljoens.

Unieke watersportlocatie

De Brouwersdam is één van de Deltawerken. Met aan de ene kant de onstuimige Noordzee en aan de andere kant de kalme Grevelingen. De aanleg van de Brouwersdam leverde ook een unieke watersportlocatie op. Op de Grevelingen kun je leren windsurfen, golfsurfen, suppen, foil surfen, zeilen of een sprong van een waterjump wagen. Of wil je leren blokarten, powerkiten of kitebuggyen? Ga dan naar de uitgestrekte Noordzeestranden.

Zeilen

Ook dat kan rondom Goeree-Overflakkee! Vaar over het Haringvliet, de Grevelingen of het Krammer Volkerak en meer aan in een van de 12 jachthavens die het eiland rijk is. In het Haringvliet kun je ook aanmeren bij natuureiland Tiengemeten of vogeleiland Bliek. Op de Grevelingen kun je aanmeren bij één van de mooie kleine eilandjes die liggen. Je vindt er de Mosselbank, Ossenhoek, Archipel, Stampersplaat, Veermansplaat. Daarnaast kunt je over het water gemakkelijk de verbinding maken met stadjes als Hellevoetsluis op Voorne-Putten en Brouwershaven en Scharendijke op Schouwen-Duiveland. Ook kun je vanaf het Haringvliet gemakkelijk de Noordzee op! Wat wil je als zeiler nog meer zou je zeggen.

Dorpen

Verspreid op het eiland vind je verschillende gezellige en karakteristieke dorpen. Leuk om doorheen te struinen of te fietsen.

Jachthavens

Er zijn maar liefst 12 jachthavens op Goeree-Overflakkee! Je vindt ze langs het Haringvliet, de Grevelingen en het Krammer Volkerak. Vaak grenzen ze of liggen ze in de buurt van een gezellige dorpskern.

Terug naar het overzicht