Ook leuk om te doen

Op Goeree-Overflakkee zijn diverse musea en leuke attracties te vinden. Kijk snel waar jij naartoe kunt op ons mooie eiland!

Ga op pad met je eigen Erfgoedpaspoort

In het Erfgoedpaspoort staan gebouwen, kunstwerken en landschappen, havenkanalen, havens, een eeuwenoude scheepswerf, de RTM-tram en herinneringen aan de Watersnoodramp, maar ook een echt fort en een weeghuisje. Met je Erfgoedpaspoort kun je al dat moois van dichtbij bekijken. En er meer over te weten komen. Je kunt het paspoort gratis ophalen bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp en ook bij andere plekken op GO, zoals de musea. Wacht niet te lang, want het paspoort is geldig tot 31 december 2020. Bij elke plek krijg je of een stempel in je paspoort, óf je lost een vraag op, óf je stuurt iets digitaals naar ons toe. Ben je op meer dan twaalf plekken geweest, ga dan met je volle paspoort naar het VVV Inspiratiepunt. Als beloning ligt daar het stripboek ‘Erfgoed ontdekken op Goeree-Overflakkee, Op stap met de Boomsma’s’ voor je klaar. Hoe leuk is dat!

Net als vroeger

Dol op treinen en trams? Bezoek dan zeker het RTM Museum in Ouddorp! Van juli tot halverwege september maakt een historische tram drie keer per week een ritje over de Brouwersdam. Net als vroeger! Om mee te kunnen rijden met een van de historische RTM-trams of om het museum te bezoeken is reserveren verplicht. Dit kan via ons e-mailadres reserveringen@rtm-ouddorp.nl. De kaartjes betaalt u gewoon aan ons loket (alleen met PIN). U kunt ook bij aankomst bij het museum ter plaatse reserveren en naar binnen als het maximale aantal toegestane bezoekers nog niet is bereikt. Tip: als u zeker wilt zijn van toegang, reserveer dan vooraf.

Dierenliefhebbers opgelet!

In Stellendam vind je A Seal. In deze zeehondenopvang vangen ze zieke zeehondjes en ‘huilers’ op. Dat zijn jonge zeehondjes die hun moeder zijn kwijtgeraakt. Vooral in de maanden dat zeehondenpups in het wild geboren worden (mei en juni) is het druk bij A Seal. Je vind er ook een nieuwe tentoonstelling over zeewierteelt. De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met Coöperatie Deltawind. Aanleiding hiervoor is het voornemen om op het Noordereiland, nabij de zeehondenopvang in Stellendam, een demofabriek te bouwen waar de verwerking van zeewier getest gaat worden. Leer hoe de zeewierteelt werkt en kom meer te weten over de mogelijke toepassingen van zeewier, nu en in de toekomst. De tentoonstelling wordt ook aangeboden in het Engels en Duits en bezoekers kunnen een speurtocht maken die geschikt is voor het hele gezin.

Leukste uitje van Zuid-Holland

In het Faunapark Flakkee kom je de leukste dieren tegen. Capybara’s, neusberen, stokstaartjes, vossen, stekelvarkens, uilen, flamingo’s en ara’s. In 2019 riep de ANWB het Faunapark nog uit tot leukste uitje van Zuid-Holland. Het Faunapark is sinds 15 mei weer geopend, via faunaparkflakkee.nl kun je je bezoek plannen.

Schateiland

Het Streekmuseum in Sommelsdijk neemt je mee op een tijdreis door de lange eilandgeschiedenis. Bekijk de schat met duizenden oude munten gevonden in Dirksland. Of ga met de VR-beleving terug naar de rampnacht van 1953, toen het eiland werd getroffen door de Watersnoodramp. Het museum is vanaf 1 juni weer open, plan je bezoek via streekmuseum.nl. Voor een bezoek aan de museumwinkel hoeft niet gereserveerd te worden. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 - 17.00 uur.

Met de geitjes kroelen

Beleef het melken van de geiten van dichtbij op geitenboerderij de Mekkerstee en kijk live mee met de kaasmakers in de kaasmakerij. Of loop even binnen bij de landwinkel voor allerlei boerderij - en streekproducten. Op de Mèkkerstee valt van alles te beleven. Maak kennis met de geiten en bezoek de boerderijdieren op de kinderboerderij.

Buiten spelen

Klimmen en klauteren kan naar hartelust in speeltuin de Flipjes in Ouddorp. Er is een ruime keuze aan speeltoestellen, je vindt er onder meer schommels, wippen, draaimolens, glij- en kabelbanen en trampolines. Voor de oudere jeugd is er ook een tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel aanwezig! De speeltuin gaat vanaf 1 juni open op afspraak.

Terug naar het overzicht