Praktische tips

Hieronder hebben we een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet. Handig om te weten bij het plannen van je bezoek aan Goeree-Overflakkee.

"Ja, echt. Overal op het eiland kun je gewoon gratis parkeren. In dorpen vind je wel blauwe zones, hier heb je een parkeerschijf nodig. Zo hoeft jouw dagje, weekendje of vakantie op Goeree-Overflakkee niet al te veel te kosten."

Strandpaviljoens

Goeree-Overflakkee heeft maar liefst 20 strandopgangen bij elke strandopgang vind je een strandpaviljoen met een lekker terras. Een aantal van deze strandpaviljoens heeft op dit moment ook een uitbreiding van het terras op het strand, zodat je letterlijk met je voeten in het zand kunt genieten van een hapje en een drankje. De gemeente heeft i.v.m. de coronamaatregelen dit jaar vergunningen afgegeven voor strandterrassen. De paviljoens met een strandterras zijn: Paal 10, Natural High, C-Side, Bula, Brouw & Beachclub ’t Gorsje. De paviljoens bieden een gevarieerd menu, bbq-mogelijkheden en heerlijke drankjes. Op de website of social mediakanalen van de strandpaviljoens zelf vind je vaak nog meer informatie over leuke acties of live muziek avonden.

Waar zouden we zijn...

In Middelharnis en Ouddorp rijdt in de zomer een treintje waar je op en af kunt stappen. Zo maak je gemakkelijk een rondje Middelharnis en Ouddorp. Je hoeft zelf niet te rijden, dus dat is relaxed, je ziet wat van de omgeving en de treintjes rijden volledig elektrisch dus het is ook nog eens goed voor het milieu. In Ouddorp kun je je auto bij je huisje of de camping laten staan of parkeren op een van de grote (gratis) parkeerterreinen bij de stranden. Het treintje brengt je naar het centrum van Ouddorp en allerlei leuke attracties zoals de Mekkerstee, De Flipjes en manege de Dijkgraaf. In Middelharnis kun je gratis parkeren bij de P&R bij Tieleman keukens. Het treintje brengt je naar het gezellige centrum en de havenkom van Middelharnis, de Menheerse werf, het Streekmuseum en naar het Havenhoofd waar je op sommige dagen op de expeditie Haringvliet kunt stappen voor een tocht over het Haringvliet.

Horeca

Op Goeree-Overflakkee vind je tal van (vis)restaurants, brasseries, lunchrooms, snackbars en strandpaviljoens met allemaal prachtige en nu zelfs vaak uitgebreide terrassen. De horecaondernemers hebben allemaal de nodige maatregelen genomen om gasten op een veilige manier te kunnen ontvangen. De meeste van hen werken op afspraak en soms met een aangepast menu. Op vvvgoeree-overflakkee.nl/nl/eten-en-drinken vind je een overzicht. Op de websites van de horecagelegenheden zelf vind je meer informatie over onder andere de mogelijkheden van reserveren, het menu, afhalen en bezorgen.

Rolstoel toegankelijk

Voor mensen die mindervalide zijn en de duinpaden niet te voet over kunnen zijn er ontheffing kaarten beschikbaar bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp. Met een ontheffingskaart kun je met je auto dichter bij het strand komen.

Terug naar het overzicht