Goeree-Overflakkee daar moet je zijn!

Goeree-Overflakkee is dé plek waar je deze herfst lekker kunt uitwaaien. Of je je jezelf nu sportief wilt uitdagen, graag op de fiets stapt of je wandelschoenen aantrekt of even tot jezelf wil komen tijdens een strandwandeling. Op Goeree-Overflakkee kan het allemaal.

Autopuzzeltocht Goeree-Overflakkee

10 t/m 31 oktober

Reizen in 2020 lastig? Het Streekmuseum in Sommelsdijk en de Motte nemen jou vanaf zaterdag 10 oktober graag mee op reis met puzzeltochten naar Oost en West Goeree-Overflakkee. Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Het landelijk thema is dit keer Oost-West. Daarom is er een Oost- en een Westroute: “omdat je soms in het oosten, soms in het westen wilt zijn”. De Oost- of de Westroute? Je hoeft niet te kiezen: je krijgt beide puzzeltochtboekjes voor €5,-. Onderweg beantwoord je vragen over de omgeving: vol wetenswaardigheden, humor en geschiedenis over ons mooie eiland. De puzzeltocht is geschreven met als startpunt het Streekmuseum in Sommelsdijk, de grens van beide routes. Maar je kunt eigenlijk vanaf elke plaats op het eiland starten. De boekjes zijn te koop (zolang de voorraad strekt) bij het Streekmuseum, de bibliotheken op het eiland, het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp en Museum Ouddorp.

Grevelingenweek

17 t/m 25 oktober

Voel de wind door je haren, het najaarszonnetje op je gezicht en laat je longen vullen met de zilte lucht. Van 17 t/m 25 oktober 2020 organiseren Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie de 8e editie van de Grevelingenweek. Dit jaar nemen ze de bezoekers, naast een weekprogramma van coronaproof belevingsactiviteiten in het veld, ook elke dag online mee naar de unieke Grevelingen. Tijdens deze week staat het diverse karakter van dit grootste zoutwatermeer van Europa centraal. Kijk op www.grevelingenweek.nl voor alle activiteiten, nieuws en de online excursies. Roze Zondag wordt Roze Route zondag 18 t/m 25 oktober Roze Zondag is een begrip in de Grevelingenweek. Jarenlang is op de eerste zondag van de Grevelingenweek camping De Grevelingen in Nieuwe-Tonge the place to be. Na een informatieve lezing nemen boswachters en natuurgidsen groepjes mee de dijk op om te kijken naar onze gevleugelde vrienden. Lopen op hoge poten Dit jaar doen het het iets anders en dopen we deze traditie om naar ‘Roze Route’ en kun je elke dag zélf op pad om meer te leren over de exotische vrienden op hoge poten. Van zondag 18 t/m 25 oktober kun je een speciaal gemaakte routekaart afhalen bij de receptie van camping De Grevelingen in Nieuwe Tonge (Battenoord) en op zoek naar de flamingo’s in de Grevelingen. Deze ‘natuurgids op papier’ neemt je mee langs een aantal punten waar je meer leest en leert over de prachtige flamingo’s Kom ook genieten!

Het eiland biedt allerlei mogelijkheden voor een weekendje weg of een langere vakantie. Ongerepte natuur. Gezellige dorpen. Schitterende stranden, uitgestrekte duingebieden. Watersporten. Je vindt het er allemaal! Of je nu op het eiland woont of het eiland bezoekt Goeree-Overflakkee raakt je. Een plek om van te genieten en om te ontdekken.

The Beauty of Home

Nick en Hannah zijn geboren en getogen op Goeree-Overflakkee. Voor hun reisblog Salt in our Hair reizen ze normaal de wereld over. Een tijdje geleden maakten zij al een blog en mooie film over Goeree-Overflakkee: The Beauty of Home. In dit filmpje laten zij hun favoriete plekken van het eiland zien. Kijk en geniet!

Terug naar het overzicht