Verder te doen deze maand

Op Goeree-Overflakkee is genoeg te doen en te beleven. Op deze pagina vind je een overzicht van de leukste activiteiten.

Leer golfen van een pro

Op Golfbaan Catharinenburg kun je onder begeleiding van een golfpro leren golfen. Hoe leuk is dat?! Op de golfbaan kun je als starter een cursus volgen om kennis te maken met het golfspel. Als extra, speciaal voor de beginnende golfer biedt ’Catharinenburg’ een negen holes tellende Par-3 baan. Al na een paar lessen mag je de par-3 baan in om het geleerde in praktijk te brengen en het echte golfgevoel te krijgen. Het vervolg op de starters class is de cursus voor het voor het halen van GolfVaardigheidsBewijs (GVB), een kaartje waarmee je op de meeste banen in Nederland mag spelen. Kun je al golfen? Boek dan je golfdag bij Golfbaan Catharinenburg. En geniet tussendoor of na afloopt van een hapje en een drankje in het restaurant. Hier vind je ook een groot terras.

Varen met een zalmschouw

Zelf met een zalmschouw varen over het Zuiderdiep? Ook dat kan! Je kunt een zalmschouw huren bij ‘t Wapen van Stellendam (Voorstraat 2. Vaar via het havenkanaal zo het groene landschap in. Je komt langs weilanden, bosjes en bloemrijke dijken richting de vogelrijke plas. De huurprijs per zalmschouw vanaf € 50,-. De borg is € 150,-

RIB-Safari Brouwersdam

Zeehondjes in hun natuurlijke leefomgeving zien met stoere Dolphin RIB-boten op de Grevelingen! Afvaarten vanuit Marina Port Zélande in Ouddorp (Kabbelaarsbank 5) Hiervandaan vaar je het hardvaargebied in waar je even kunt ervaren waartoe zo'n powerboat in staat is. Vervolgens ga je in een rustig tempo op zoek naar zeehondjes, onderweg zie je ook de wilde paarden op de vele eilandjes. De tocht duurt ongeveer een uur. Alleen op afspraak en vooraf reserveren, leeftijd vanaf 8 jaar. Prijs € 39,50 per persoon. We varen dagelijks af op bepaalde tijdstippen tussen 12.00 en 17.00 uur. Neem contact op met Dolphin Ribs om de exacte tijd van afvaart te overleggen.

Weekmarkten

Ga voor verse groenten, een mooi stuk kaas, verse vis of één van de vele andere producten naar de verschillende weekmarkten. Meng je tussen de eilandbewoners. Altijd een leuke ervaring! In Middelharnis op woensdag (8.00 tot 15.00 uur). In Ouddorp op dinsdag van 8.30 tot 15.00 uur, in de wintermaanden (oktober t/m maart) van 8.30 tot 14.00 uur. Op donderdagochtend kun je in Goedereede (9.00 – 13.00 uur) en Den Bommel (8.00 – 12.00 uur) naar de markt. In Oude-Tonge op vrijdag van 8.00 – 12.00 uur. En op zaterdag in Dirksland (8.00 – 12.30 uur) en Ooltgensplaat (8.00 – 13.00 uur.)

Terug naar het overzicht